Prajitura cu crema de vanilie ,piscoturi si biscuiti

de Lavinia in Prajituri, 24 Mar 2013 | 52731 vizualizari

 

Totul a pornit de la reteta de chec a Jamilei si a iesit o prajitura super gustoasa .

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 3 linguri mari de nutella pentru uns blatul
  • Crema de vanilie:
  • 5 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 150 ml lapte
  • 1 lingurita amidon
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 7 g gelatina fin maruntita
  • 450 ml frisca lichida
  • In plus:
  • 18 piscoturi
  • 1 pachet biscuiti Leibniz
  • lapte amestecat cu esenta de rom pentru insiropat piscoturile si biscuitii
  • Glazura:
  • 125 g ciocolata cu lapte/amaruie
  • 60 ml frisca lichida
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de vanilie ,piscoturi si biscuiti:

Prima data pregatim blatul.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam treptat cate o lingura de zahar amestecat cu zaharul vanilat si mixam bine pana cand rezulta o bezea tare si lucioasa.

Amestecam galbenusurile cu uleiul(ca la maioneza) si le adaugam peste albusuri. Amestecam usor cu o spatula pana se incorporeaza bine. Amestecam faina cu praful de copt si o cernem in prealabil. Adaugam treptat cate o lingura de faina peste compozitia de oua si amestecam usor de sus in jos pentru a nu elimina aerul din albusuri. Impartim compozitia in 2 .

"Desfacem" cacaua in putina apa si amestecam bine pana are aspectul unei creme de ciocolata. Punem "crema de ciocolata" in prima compozitie si omogenizam bine.

Tapetam o tava(35/25 cm) cu folie si punem o lingura de compozitie neagra/una alba pana terminam aluatul. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 35 de minute (testul scobitorii). Il lasam la racit si il ungem cu nutella.

Pentru crema de vanilie mixam galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana se deschid la culoare si sunt cremoase. Adaugam amidonul si laptele si omogenizam bine. Punem compozitia pe baie de abur sau pe aragaz la foc foarte mic si amestecam continuu pana prinde consistenta. Luam de pe foc si adaugam zaharul vanilat.

Hidratam gelatina in 50 ml apa rece timp de 5 minute apoi o adaugam peste crema de galbenus(inca fierbinte) si amestecam bine pana se topeste gelatina. Mixam frisca si o amestecam cu crema de galbenusuri.

Punem 1/2 din crema peste blat,stratul de piscoturi usor insiropate,restul de crema si biscuitii insiropati. Decoram prajitura cu glazura de ciocolata. Dam prajitura la frigider pentru minim 5-6 ore(eu am lasato peste noapte) apoi o servim cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de vanilie ,piscoturi si biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Acoperis de casa"